Tudásbázis: Bannerek
Videó banner létrehozása HTML5 Video Markup sablonnal
Szerző: Barbara Liza Walcz on 2017 August 31. 13:43

Az itt található lépések alapján könnyen felvehet videó bannert (.mp4, .ogg, .webm formátumú videóval) az Adverticum által biztosított markup sablon segítségével, amelynél beállíthatja többek között, hogy a videó banner hanggal induljon-e el vagy némán, automatikusan elinduljon-e vagy csak indítás esetén, valamint hogy magától újrainduljon-e a videó a lejátszás végén.

 Figyelem! Ez a fejlesztés csak az Adverticum AdServeréből való kiszolgálás esetében fog működni.

HTML5 Video Markup banner felvétele

Kezdjen el létrehozni egy markup bannert:

 1. Nevezze el a bannert.
 2. Adja meg a méreteit. 

     Figyelem! Ez fontos lépés, mert a kreatív ekkorában kerül megjelenítésre majd!

 1. Válasszuk a Sablonok fület.
 2. Válasszuk ki a legördülő listából a „HTML5Video” nevű sablont.

 

 

A megjelenéshez elérhető számos paraméter, azonban amire feltétlen szükség van, az a videó fájl.

Részletek beállítása - a videó megjelenésének testreszabása

A következő paramétereket adhatja meg a hirdetés megjelenésével kapcsolatban:

 

 • Auto start (true/fals): Alapértelmezetten kikapcsolt (false) funkció, ennek beállításával megadható, hogy automatikusan elinduljon-e a videó betöltődéskor, de csak desktop felületeken.
  •  Mobil készülékeken nem működik az automata indítás funkció, tekintettel egyrészt arra, hogy a böngészők egy része nem támogatja, valamint adatforgalmi szempontokból sem! Amennyiben ugyanaz a banner jelenne meg mobilon és desktopon is, abban az esetben meg kell adni a „Background image”-hez is egy fájlt, ami akár lehet a videó kezdőképe is.
 • MP4, OGG, WebM: Kötelezően megadandó paraméter! A videó fájl(ok), legördülő listából kiválasztható(ak) a kampányhoz feltöltöttek közül. (Lehetőség van külső URL-t is megadni a fájl felvételekor)
 • Loop (true/false): Alapértelmezetten kikapcsolt (false) funkció, ennek beállításával megadható, hogy ismétlődjön-e a videó.
  •  Ez csak az első indításra működik, ha lefutott a megadott mennyiség szerint (max loops), akkor már csak egyszer indítja a play gomb megnyomására.
 • Maximum loops: Ennek beállításával megadható, hogy hányszor ismétlődjön a videó. Csak a loop bekapcsolása esetén működik, alapértéke: 999999.
  •  Ez az érték mindig az első lejátszáson felül értendő, tehát az 1-es érték összesen két lejátszást jelent az első play gomb megnyomása után, vagy „auto start” beállításakor.
 • Background image: Ennek beállításával megadható a poster illetve a háttérkép is egyben. Ez jelenik meg abban az esetben is, ha a böngésző nem támogatná a rendelkezésre álló videókat. (legördülő listából kiválasztható a kampány alatti fájlok közül.)
  •  Az itt megadott kép fájl méretének meg kell egyeznie a banner méretével, különben torzulni fog!
 • Background color: Ennek beállításával megadható a háttér színe #RRGGBB, hex formában. (pl.: a fehér: FFFFFF, a fekete: 000000)
 • Automute (true/false): Alapértelmezetten bekapcsolt (true) funkció, ennek beállításával megadható az automatikusan némán indítás.
  •  Ismert jelenség az, hogy iOS-es készülékeken nincs lehetőség a banner némítva indítására. Az Adverticum AdServerében policy, hogy a user a hardware-en keresztül kommunikáljon a médiával, ezért nincs arra lehetőség, hogy ezt javascript-ből legyen vezérelve kiszolgáláskor, így a videók minden esetben hanggal indíthatóak csak el!
 • Mute button (true/false): Alapértelmezetten bekapcsolt (true) funkció, ennek beállításával megadható a némító gomb kikapcsolása, arra az esetre, ha erre nem lenne szükség. (Ilyen lehet a néma videók használata, ami méretben jelent előnyt, vagy iOS-en, ahol kötelezően hanggal futtatható videó, vagy „mouseover unmute” használata esetén.
 • Mouseover unmute (true/false): Alapértelmezetten kikapcsolt (false) funkció, ennek beállításával megadható, hogy ha az egér a videó felett van, akkor a hang is hallhatóvá váljon.
 • Close function name: Amennyiben van záró funkció (pl: video interstitial), akkor annak nevét megadhatjuk itt, és a banner bezáródik a videó végén.
 • Auto close (true/false): Amennyiben van megadva záró funkció név, akkor a videó végén meghívja azt. Alapvetően kikapcsolt (false) funkció.
 • Progress bar (true/false): Alapvetően kikapcsolt (false) funkció, ezzel engedélyezhető egy állapotjelző, mely a videó időtartamát jelzi a videó alján lévő sávban.
 • Pause on click (true/false): Alapértelmezetten kikapcsolt (false) funkció, ennek beállításával megadható, hogy a videó lejátszása megálljon kattintás esetén, mikor a user elnavigál a céloldalra.
(0 szavazat)
Ez a bejegyzés hasznos volt
Ez a bejegyzés nem volt hasznos

Hozzászólások (0)
Help Desk Software by Kayako case