Tudásbázis: EasySSP
Targetálási változók átadása Easy SSP szolgáltatással
Szerző: Dorina Takács on 2018 January 9. 15:18

A tartalomszolgáltatók valós időben átadhatják általános targetálási, vagy akár a CustomTarget adataikat is a Rubicon rendszerének.

1. Általános célzási adatok átadása

Amennyiben például a GeoIP célzáson belül az ország kód adatát szeretnék továbbítani, akkor a Site adatoknál az adminisztrációs felületen, az alábbiak szerint kell beállítani a részleteket:



Ezt a változót például az alábbi formátumban továbbítja az Adverticum rendszere:

 

2. CustomTarget adatok átadása:

Amennyiben CustomTarget adato(ka)t szeretnének továbbítani, abban az esetben, hasonlóan az előző példához, be kell állítani az adott változó(ka)t a Site adatoknál.

A változókat a névütközések elkerülése érdekében userdbID.változónév formátumban adja át az Adverticum rendszere az alábbi példa szerint.

Amennyiben a weboldaltól ezt a CustomtTarget-et kapja: userdb_id=74&crtcmnaf22=1&jobbhasab=true&userdb_id=73&isp=UPC Hungary

Akkor azt az alábbi formátumban fogja továbbítani az Adverticum a Rubicon rendszere felé:

 

Az egyes tartalomszolgáltatók saját maguk határozhatják meg, hogy milyen paramétereket szeretnének továbbadni a Rubicon rendszerének, tehát az Adverticum adminfelületén az EasySSP szolgáltatás site adatokra vonatkozó „Továbbított változók” legördülő menüpontja kiegészül a tartalomszolgáltatók saját CustomTarget adataival.

 

 FONTOS! Az adatok továbbítása csak azon Rubicon account felé történik, amely account ID-t az Adverticum rendszerében, a Site adatok “Account ID” paraméterében rögzítettek.

 

 Figyelem! A targetálás eléréséhez és helyes működéséhez szükséges a változókat a Rubicon rendszerébe felvinni, ezt a tartalomszolgáltatók tudják a Rubiconnal egyeztetve megtenni.

(5 szavazat)
Ez a bejegyzés hasznos volt
Ez a bejegyzés nem volt hasznos

Hozzászólások (0)
Help Desk Software by Kayako case