RSS Feed
Hírek
Jun
14

Gépház üzenet

Kedves Felhasználóink!

A túlterhelés okozta problémát kollégáink sikeresen elhárították. Az adminisztrációs felület leállása azonban a szabályozórendszert is érintette, melynek során a kampányoknál/terveknél szabályzáskiesést tapasztalhattak ügyfeleink. A hibát már javítottunk, és a rendszer újraszámolta a futó egyenletes tervek és kampányok meredekségét.

Ha bármilyen, a jelenlegi kiszolgálástól eltérő működést tapasztal, kérjük, jelezze a support@adverticum.com címen.

Üdvözlettel,
Adverticum AdServer Csapata


 

System message

Dear User,

Our colleagues have solved the overloading problems, but the administration interface shutdown had an effect on the regular system as well, so our clients could experience interruptions in the regulation. We have solved the problem and the system recounted the gradient of the equipartional goals and campaigns.

If you have any questions or remarks regarding the update, please, write to us at support@adverticum.com.

Best regards,
Adverticum AdServer Team

 


Tovább...Jun
13
Goa3 frissítés / Goa3 update
Szerző: Diána Czipperer on 2017 June 13. 13:44

Gépház üzenet

Kedves Felhasználóink!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a holnapi napon, június 14-én (szerdán) 11 órától kliensoldali kiszolgáló script (Goa3) frissítést és rendszerkarbantartást hajtunk végre.

A frissítés ideje alatt az adminisztrációs felület elérhető lesz, a kampányok kiszolgálása pedig zavartalan marad.

Ha bármilyen, a jelenlegi kiszolgálástól eltérő működést tapasztal, kérjük, jelezze a support@adverticum.com címen.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Üdvözlettel:
Adverticum AdServer Csapata


 

System message

Dear User,

We inform you that tomorrow, on 14th June (Wednesday), starting from 11 a.m. (CET) for a short period the Goa3 update and system maintenance will be performed.

The update will be done in the background, the ad serving and the administration interface will not be affected.

If you have any questions or remarks regarding the update, please, write to us at support@adverticum.com.

Thank you for your understanding.

Best regards,

Adverticum AdServer Team


Tovább...Jun
8

Gépház üzenet

Kedves felhasználóink!

Ezúton értesítjük, hogy a mai nap folyamán, június 8-án  üzemzavar lépett fel a statisztika feldolgozó rendszerben, a statisztikák jelenleg nem érhetők el. A jelenség okát vizsgáljuk, erről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket.

Ez a szabályozórendszert is érintette, melynek során a kampányoknál/terveknél szabályzáskiesést tapasztalhattak ügyfeleink. A hibát már javítottunk, és a rendszer újraszámolta a futó egyenletes tervek és kampányok meredekségét.

A helyreállításig szíves türelmüket kérjük. Megértésüket köszönjük.

Üdvözlettel,

Adverticum AdServer csapata


System message

Dear User,

We inform you that there was a disturbance in the statistics processing system today, on 8th of June. That is why the statistics are not available now.

This had an effect on the regulator system as well, so our clients could experience interruptions in the regulation. We have solved the problem and the system recounted the gradient of the equipartional goals and campaings.

We are examining the cause of it and our colleagues are constantly working to solve the problem as soon as possible We will inform our clients about the happenings.

We would like to ask your patience till the restoration. Thank you for your understanding.

Best regards,
Adverticum AdServer team


Tovább...Mar
29
Release utáni változások a rendszerben
Szerző: Diána Czipperer on 2017 March 29. 13:33

Kedves Felhasználóink!

A rendszerfrissítés sikeresen lezajlott. Csokorba szedtük a fontos újdonságokat és a kisebb módosításokat, milyen változásokat tapasztalhatnak felhasználóink az adminisztrációs felületen.

Fájlok archiválásának optimalizációja

Az archivált fájlok kezelésében két változást vezettünk be.

  • Eddig az archivált fájlok is részt vettek a kiszolgálásban, vagyis abban az esetben is megjelent egy aktív bannerhez tartozó fájl, ha az archiválva volt. Mostantól azonban az archivált fájlokat használó bannerek hibásan vagy nem fognak megjelenni. Ez a probléma az archivált fájl visszaállításával orvosolható.
  • Eddig kampány másolásakor az archivált bannereket és fájlokat is átmásolta a rendszer az új kampányba. Mostantól viszont már csak az aktív bannereket és fájlokat viszi tovább a rendszer.

Fontos változás továbbá az is, hogy mostantól nem archiválhatók az olyan fájlok, amelyekre bárhol hivatkozunk a rendszerben.

Bővebb leírást a különböző kreatívok, bannertípusok és fájlok viszonyáról Tudásbázisunkban olvashat.

HTML5 validátor

A HTML5 validátor egy új lehetőség a kreatívok kódjainak ellenőrzésére. A HTML5 validátor az SVG tagen és a role attribútumon kívül minden HTML5.0 szabványú kódot elfogad. A jövőben az előző két elem támogatása is megoldott lesz. Fontos megjegyezni, hogy HTML5.1 verziójú szabványt még nem támogatunk, kizárólag HTML5.0-át.

A HTML5 kód előnye az, hogy megvalósíthatók vele a legkülönfélébb animációk és funkciók, melyek eddig külső bővítmények behúzását igényelték (flash, silverlight stb.). Továbbá csökken a file-ok mérete és az erőforrásigény is.

Az XML és XHTML validátorokhoz képest lényeges különbség továbbá az is, hogy pontos hibaleírást adunk nem érvényes (valid) kód esetén. A hibaüzenetünkben pontosan meghatározott a hibás kód sora és a karaktere vagy annak hiánya. Nem valid HTML kód használat esetén az érintett kódrészlet is bekerül a hibaüzenetbe a használható tagek vagy attribútumok listájával együtt.

További technikai információkat itt olvashat.

További módosítások – HTML banner, kampány archiválás vissszaállítás és zóna prioritás

A frissítéssel néhány apróbb módosítást is eszközöltünk az adminisztrációs felületen.

A rendszer most már jelzi a hibás hivatkozásokat a HTML banner esetén, valamint javítottuk a kampány archiválás visszaállítását is. Korábban, ha egy kampányt archiváltunk, és beállítottunk egy click URL-t, a kampány visszaállításával a megadott URL elveszett. Mostantól azonban a click URL is visszaállítódik a kampánnyal együtt

Optimalizáltuk továbbá a zóna prioritás minimum és maximum megadható értékének feldolgozását. A rendszer mostantól nem engedi elmenteni, valamint nem javítja a hibásan megadott értéket. A zóna prioritás minimum és maximum megadható értékén felül a rendszer hibát jelez.

Bármilyen kérdésük van, kérjük, forduljanak bizalommal support csapatunkhoz a support@adverticum.com címen.

Üdvözlettel:
Adverticum AdServer Csapata


Tovább...Mar
24
Rendszerfrissítés szerda éjjel / System update on Wednesday
Szerző: Diána Czipperer on 2017 March 24. 14:57

Gépház üzenet

Kedves Felhasználóink!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy március 29-én, keddről szerdára virradó éjjel, 00:00-tól rendszerfrissítést végzünk, melynek időtartama várhatóan egy óra. Ez idő alatt az adminisztrációs felület nem lesz elérhető, azonban a kampányok kiszolgálása zavartalan marad.

A frissítéssel többek között optimalizáljuk az archivált fájlok kezelését. Két változást vezetünk be.

  • Eddig az archivált fájlok is részt vettek a kiszolgálásban, vagyis abban az esetben is megjelent egy aktív bannerhez tartozó fájl, ha az archiválva volt. Mostantól azonban az archivált fájlokat használó bannerek hibásan vagy nem fognak megjelenni. Ez a probléma az archivált fájl visszaállításával orvosolható.
  • Eddig kampány másolásakor az archivált bannereket és fájlokat is átmásolta a rendszer az új kampányba. Mostantól viszont már csak az aktív bannereket és fájlokat viszi tovább a rendszer.

Bővebb leírást a különböző kreatívok, bannertípusok és fájlok viszonyáról Tudásbázisunkban olvashat bővebben.

Azoknál a bannereknél tehát, melyek archivált fájlt használnak, meg kell szüntetni az invalid állapotot, hogy a továbbiakban is megjelenjenek. A frissítés előtt lekérünk egy listát azokról az aktív bannerekről, amelyek archív fájlt használnak, és az érintett ügyfeleket tájékoztatni fogjuk erről.

Üdvözlettel:
Adverticum AdServer Csapata


 

System message

Dear User,

We inform you that we are updating our system on 29th of March from 00:00 a.m. It lasts about one hour. During this period the administration interface will not be available, but the serving of campaigns will be undisturbed.

Through the update we will optimise the managing of the archive files. We will introduce two changes in it.

  • So far, the archive files were involved in the serving, so the file that is belonged to the active banner also appeared in those case when it was archived. From now those banners using archived files, will not appear or incorrectly. This problem can be solved by restoring the archived file.
  • So far, while copying the campaign the system copied the archive banners and files as well to the new campaign. From now only active banners and files will be carried on by the system.

Read detailed description about the relationship between the creatives, bannertypes and files in our Knowledgebase.

In case of those banners using archive files has to be eliminated the invalid status in order to the further appearance. Before the update we will request a list of those active banners using archive files and we will inform the involved customers about this.

Best regards,
Adverticum AdServer Team


Tovább...Feb
28
Rendszerkarbantartás/ System maintenance
Szerző: Diána Czipperer on 2017 February 28. 13:31

Gépház üzenet

Kedves Felhasználóink!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy február 28-án, vagyis ma éjfélkor, 00:00 perckor rendszerkarbantartást végzünk, amely előreláthatólag 01:00-ig fog tartani, ezen időszak alatt az AdServer adminisztrációs felülete nem lesz elérhető.

A rendszerkarbantartás ideje alatt  rövid szabályzáskiesésekre is lehet számítani. A szabályzás hiánya azokat a kampányokat (terveket) érinti, amelyeknél napi fix-, egyenletes eloszlás, vagy megrendelt mennyiség alapú lejárás szerepel, valamint a kampányok (tervek) elindulása és leállása is érintett lehet.

A szabályozás visszakapcsolásakor a rendszer figyelembe veszi az addig kiszolgált mennyiségeket, ezért a kampány (terv) hátralévő időszakában törekedni fog a beállított mennyiségek teljesítésére.

Ha bármilyen, a jelenlegi kiszolgálástól eltérő működést tapasztal, kérjük, jelezze a support@adverticum.com címen.


Üdvözlettel:
Adverticum AdServer Csapata

 


System message

Dear User,

We inform you that we are doing a system maintenance on 28th February (today), starting from 00:00 a.m. (CET) until approximately 01:00 a.m.. During this period the AdServer administration interface will not be available.

During the system maintenance regulator system interruptions can be expected. The absence of the regulator system would affect the campaigns and goals which aren't set to run by the finish date (so the one that expire by ordered amount, or are distributed by equal distribution or by daily fix amounts), so these campaigns/goals could overdeliver or underdeliver during this period.

When we turn the regulator system back on, the AdServer will take the served amounts into consideration, so until the end of the campaign/goal the system will be intent on completing the set amounts.

If you have any questions or remarks, please write us at support@adverticum.com.

Thank you for your patience and understanding.

Best regards,

Adverticum AdServer Team


Tovább...
Help Desk Software by Kayako case