Tudásbázis
Automatikusan újratöltődő zóna
Szerző: Barbara Liza Walcz on 2022 April 8. 13:31

Újdonságként beállíthatóvá vált, hogy adott zónák tartalma automatikusan frissüljön, azaz új hirdetés kerülhessen kiszolgálásra anélkül, hogy az olvasó az oldalt újratöltötte volna. Ezzel az újdonsággal egy olyan tartalom mellett (akár beágyazott video, akár hosszabb lélegzetvételű cikk esetében), ahol a látogató hosszabb időt tölt, több hirdetés is megjeleníthető bizonyos időközönként, ugyanazon hirdetési helyen.

Ez a funkció extra szolgáltatásként vehető igénybe, ezért külön díjazás ellenében válik elérhetővé az AdServer adminfelületén. Amennyiben érdeklődik a használata iránt, akkor keresse kollégáinkat a support@adverticum.com e-mail címen.  
FONTOS! Az Adverticum ügyfelenként/fiókonként tudja elérhetővé tenni a funkciót, felhasználónként nem állítható külön a jogosultság. Ha egy networknél bekapcsolásra kerül az új funkció, akkor új tartalomszolgáltató felvételekor megadhatja, hogy tartozzon-e az új tartalomszolgáltatóhoz is zóna újratöltés, de a meglévő tartalomszolgáltatóinál ezt az Adverticum Support tudja bekapcsolni.

Az újratöltésre vonatkozó általános működési szabályok

  • újratöltődik minden olyan zóna, aminél ez a funkció beállításra került, valamint amiben a megjelenített banner X (tetszőlegesen megadható) másodperce folyamatosan viewable.

FONTOS! A rendszerben már szereplő VI mérés feltételeinek kell megfelelnie, tehát a 242 500 pixel vagy annál nagyobb banner esetében, a hirdetés területének a 30%-a látható,  vagy 242 500 pixelnél kisebb banner esetében, a hirdetés területének az 50%-a a felhasználó képernyőjén. Az X (tetszőlegesen megadható) másodperces feltételt a rendszer „kemény” feltételként veszi figyelembe, vagyis csak a megszakítás nélküli X másodperces képernyőn töltött idő elégséges ahhoz, hogy az újratöltődés megtörténjen)

  • Amennyiben teljesülnek a feltételek, akkor indul újra az X (tetszőlegesen megadható) másodperc mérése. Pl: amikor elgörget a zónáról, majd visszagörget, vagy amikor másik ablakra/böngészőfülre vált, majd visszatér a felhasználó.
  • A frissítési idő paraméterezhető tartalomszolgáltatói szinten is (itt megadható egy default érték), de zóna szinten is van lehetőség ezen érték módosítására.

FONTOS! Amennyiben a tartalomszolgáltatónál megadott érték módosításra kerül, az nem lesz hatással a már korábban létrehozott zónákra, csak a beállított érték után létrehozott új zónánál fog megjelenni. Amennyiben visszamenőleg már létező zónák értékeinek tömeges módosítására lenne szükség, akkor keresse kollégáinkat a support@adverticum.com címen.

  • Újratöltés szabályozása: abban az esetben, ha kizárólagos vagy fix prioritású terv jelenik meg egy adott zónában, akkor annak a zónának a tartalmát a rendszer nem tölti újra 
    • a kizárólagos és fix prioritású terveken felül van lehetőség terv szintű beállításra, tehát szükség esetén prioritástól függetlenül, tetszőleges tervnél ki lehet kapcsolni az újratöltést (a tervnél beállítható, hogy ha az a terv jelent meg egy refresh-es zónában, akkor utána már a zónába ne kerüljön új tartalom, hanem az a terv maradjon benne).

 

Zóna szintű beállítások

  •  A zóna paraméterei közé bekerült egy "refreshed" blokk, ahol két paraméter állítható.
    • Automatikus újratöltés (Igen/Nem): Itt adható meg, hogy automatikusan újratöltődjön-e a zóna. (Alapértelmezett értéke: nem.)
    • Amennyiben igen-re lett állítva, az alatta megjelenő "Újratöltési idő"-nél adható meg, hogy hány másodpercenként történjen a frissülés.  
  • A rendszerben beállítható tartalomszolgáltatónkét alapértelmezett érték, ezért amikor a felhasználó kiválasztja a legördülő menüből a zóna tulajdonosát (tartalomszolgáltatót), akkor ellenőrzi a rendszer, hogy az adott szereplőnek van-e joga újratöltést beállítani, és ha igen, milyen default idő tartozik hozzá, és ezen adatokat jeleníti meg a formban.

 

 

 

A zónáknál beállított értékeket a listázásokban is ellenőrizhetőek.


 

Terv szintű beállítások

  •  a terv részleteinél kivezetésre került egy új checkbox "Zóna újratöltés letiltása" elnevezéssel, ahol lehetőség van arra, hogy amennyiben az adott terv újratöltődést engedő zónában fut, mégse  frissüljön újra az adott zóna tartalma, tehát adott tervnél tiltsa azt, hogy leváltsa a rendszer. (alapértelmezett értéke szerint nincs tiltva)

 

A terveknél beállított értékeket a listázásokban is ellenőrizhetőek.

 

Statisztika / Mérőpontok:

  • AV:  alap mutató, ebbe beletartozik a refreshelt AV-k száma is
  • RAV: új mutatóként ez csak azon AV-k számát jelenteti meg, amik újratöltéssel jöttek létre
    • ERAV: üres frissített megjelenések száma (zóna statisztika esetében)
  • RAV%: (%): új mutató arra, hogy a refresh hány %-kal növelte az alap AV-kat  - a képlet: 100 * RefreshAV / (AV - RefreshAV)

(0 szavazat)
Ez a bejegyzés hasznos volt
Ez a bejegyzés nem volt hasznos

Hozzászólások (0)
Help Desk Software by Kayako case