Hírek
Oct
5

Kedves Felhasználóink!

Az Adverticum AdServerében elérhető Videó banner megoldásainkat ügyfeleink visszajelzése alapján igyekeztünk új funkciókkal kiegészíteni, valamint felkészülni a böngészők flash bannerekkel kapcsolatos blokkolására.

I.) Új Videó banner megoldás HTML5 markup sablonnal

Az Adverticum által biztosított markup sablon segítségével könnyen felvehet egy videó fájlt egyszerű beágyazott hirdetésként.
Ez a lejátszó lehetőséget ad arra, hogy a videó fájl felvétele mellett beállítsa, hogy a videó hirdetés hanggal induljon el vagy némán, automatikusan induljon a videó lejátszása vagy csak a lejátszás gomb megnyomása esetén, továbbá megadhat háttérszínt vagy háttérképet is.

Az új Videó banner részletes leírását a Tudásbázisban találja.

II.) VAST kiszolgálás

Az Adverticum AdServerben korábban egy másik lehetőséget is bevezettünk ügyfeleink számára, amellyel a videóba elhelyezett hirdetések kiszolgálása az IAB szabvány szerint valósul meg, tehát VAST kiszolgálású videó hirdetések is egyszerűen futtathatók a rendszerben.

A hirdetések kiszolgálása kétféle formában történhet:

  • Lineáris: a videó egy meghatározott részén (idő alapon) beékelődik a videolejátszásba az adott hirdetés.
  • Nem lineáris: felugró, statikus hirdetés a lejátszás közben (kép)

Utóbbi egyben azt is jelenti, hogy nem csupán videó fájl lehet a hirdetés alapját képező tartalom, hanem videóba ágyazott kép is feltölthető Videó bannerként.

Ahhoz, hogy a hirdetéseket kiszolgálja rendszerünk, fontos a videólejátszó megléte. Az Adverticum jelenleg a VAST 3.0 szabvánnyal kompatibilis videólejátszókat támogatja.

A VAST kiszolgálás feláras szolgáltatás, melynek díjszabásáról a support@adverticum.com címen kaphatnak felvilágosítást. Az opcióról, és a hozzá kapcsolódó további fontos tudnivalókról pedig a Tudásbázisunkban olvashatnak.

III.) Videó megjelenéshez kapcsolódó megoldások megszüntetése, kivezetése az AdServerből!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2017. szeptember 30-tól a flash alapú videó bannert, valamint a Video Overlay display-t nem tartja karban cégünk, és az ehhez szükséges fájlok, illetve display-ek elérhetőségét 2017. október 31-től meg is szünteti.

Döntésünket több meghatározó indok miatt hoztuk meg. Az Internet és Online terület több szereplője sem támogatja már a flash-es megjelenéseket, ezért ezeket szerettük volna mielőbb megszüntetni rendszerünkben is. A beágyazott, egyszerű videó hirdetések azonban az oldal részévé válhatnak, nem zavarják az olvasókat, így a sima flash lejátszós megjelenésekhez mindenképpen biztosítani szerettünk volna másik lehetőséget.

A Video Overlay hirdetés azonban nem csak hogy flash alapú, hanem az oldal látogatóinak "zavaró" is lehet, ezért ennek helyettesítésére egy ideig nem biztosítunk újabb lehetőséget.
A rich media hirdetéseket már az IAB szervezete sem támogatja, ők is törekednek könnyű és biztonságos megoldások kialakítására, így az Adverticum Adservere is igyekszik követni az igényeket, és elvárásokat.

Bármilyen kérdése, észrevétele van hírlevelünkkel kapcsolatban, kérjük, jelezze support@adverticum.com címen.

Üdvözlettel:
Adverticum AdServer Csapata


Hozzászólások (0)
Help Desk Software by Kayako case