Hírek
Mar
29
Release utáni változások a rendszerben
Szerző: Diána Czipperer on 2017 March 29. 13:33

Kedves Felhasználóink!

A rendszerfrissítés sikeresen lezajlott. Csokorba szedtük a fontos újdonságokat és a kisebb módosításokat, milyen változásokat tapasztalhatnak felhasználóink az adminisztrációs felületen.

Fájlok archiválásának optimalizációja

Az archivált fájlok kezelésében két változást vezettünk be.

  • Eddig az archivált fájlok is részt vettek a kiszolgálásban, vagyis abban az esetben is megjelent egy aktív bannerhez tartozó fájl, ha az archiválva volt. Mostantól azonban az archivált fájlokat használó bannerek hibásan vagy nem fognak megjelenni. Ez a probléma az archivált fájl visszaállításával orvosolható.
  • Eddig kampány másolásakor az archivált bannereket és fájlokat is átmásolta a rendszer az új kampányba. Mostantól viszont már csak az aktív bannereket és fájlokat viszi tovább a rendszer.

Fontos változás továbbá az is, hogy mostantól nem archiválhatók az olyan fájlok, amelyekre bárhol hivatkozunk a rendszerben.

Bővebb leírást a különböző kreatívok, bannertípusok és fájlok viszonyáról Tudásbázisunkban olvashat.

HTML5 validátor

A HTML5 validátor egy új lehetőség a kreatívok kódjainak ellenőrzésére. A HTML5 validátor az SVG tagen és a role attribútumon kívül minden HTML5.0 szabványú kódot elfogad. A jövőben az előző két elem támogatása is megoldott lesz. Fontos megjegyezni, hogy HTML5.1 verziójú szabványt még nem támogatunk, kizárólag HTML5.0-át.

A HTML5 kód előnye az, hogy megvalósíthatók vele a legkülönfélébb animációk és funkciók, melyek eddig külső bővítmények behúzását igényelték (flash, silverlight stb.). Továbbá csökken a file-ok mérete és az erőforrásigény is.

Az XML és XHTML validátorokhoz képest lényeges különbség továbbá az is, hogy pontos hibaleírást adunk nem érvényes (valid) kód esetén. A hibaüzenetünkben pontosan meghatározott a hibás kód sora és a karaktere vagy annak hiánya. Nem valid HTML kód használat esetén az érintett kódrészlet is bekerül a hibaüzenetbe a használható tagek vagy attribútumok listájával együtt.

További technikai információkat itt olvashat.

További módosítások – HTML banner, kampány archiválás vissszaállítás és zóna prioritás

A frissítéssel néhány apróbb módosítást is eszközöltünk az adminisztrációs felületen.

A rendszer most már jelzi a hibás hivatkozásokat a HTML banner esetén, valamint javítottuk a kampány archiválás visszaállítását is. Korábban, ha egy kampányt archiváltunk, és beállítottunk egy click URL-t, a kampány visszaállításával a megadott URL elveszett. Mostantól azonban a click URL is visszaállítódik a kampánnyal együtt

Optimalizáltuk továbbá a zóna prioritás minimum és maximum megadható értékének feldolgozását. A rendszer mostantól nem engedi elmenteni, valamint nem javítja a hibásan megadott értéket. A zóna prioritás minimum és maximum megadható értékén felül a rendszer hibát jelez.

Bármilyen kérdésük van, kérjük, forduljanak bizalommal support csapatunkhoz a support@adverticum.com címen.

Üdvözlettel:
Adverticum AdServer Csapata


Hozzászólások (0)
Help Desk Software by Kayako case