Tudásbázis: Banner
HTML5 banner készítési útmutató
Szerző: Adverticum Zrt. on 2012 July 5. 13:05

HTML/XHTML/HTML5 kreatívok

 

Ebben az útmutatóban a megrendelők által gyakran “HTML5 bannerként” emlegetett (de nem feltétlenül minden esetben HTML5-ben megírt) HTML/XHTML bannerekkel szemben támasztott AdServer-specifikus követelményeket foglaltuk össze, hogy a bannerkészítők munkáját segítsük.

Az útmutató jelentős részben tartalmaz olyan, HTML kódok AdServerbe történő feltöltéséhez szükséges információkat, amiket elsősorban a kód feltöltését végző személynek, jellemzően a kampánymenedzsernek fontos tudnia, ugyanakkor ha a bannerkészítő ezeket az információkat figyelembe veszi a banner fejlesztésekor, akkor nagyban megkönnyítheti a kampánymenedzser dolgát.

Az útmutató feltételezi, hogy a készítendő hirdetés az Adverticum AdServer beépítési kódjával, a goAdverticum3 (a továbbiakban goa3-ként hivatkozunk rá) kóddal lesz kiszolgálva, illetve hogy a hirdetést kiszolgáló kód a goa3 kód dokumentációja szerint lett beillesztve a weboldalba, ahol a hirdetés megjelenik.

HTML banner vagy a Markup banner követelményeinek megfelelően kell elkészíteni a kreatívot? Mit jelent, és mi a különbség az Adverticum AdServerében a két bannertípus között?

A Markup banner nagyon hasonlít a normál HTML bannerhez, azzal a különbséggel, hogy az XHTML, XML sokkal kötöttebb formátumok, viszont felhasználói szempontból több lehetőséget biztosítanak. Technikailag lényeges különbség, hogy a Markup banner az oldal részeként jelenik meg, nem pedig iFrame-ben, mint a sima HTML banner. A Markup banner képes használni az oldal CSS-ét, illetve olyan extra funkciók válnak általa elérhetővé, mint a kinyíló és átúszó effektek, illetve egyéb látványos, vizuális megoldások. 

  1. Részletes html/xhtml/html5 fejlesztési dokumentációnkat az alábbi linken éri el
  2. Figyelem! A Swiffy-vel konvertált, ill. Adobe Edge vagy Google Web Developerrel: http://dev.adverticum.com/conversion:start

 

easyHTML sablonhoz készülő kreatívok

Az easyHTML sablon egy olyan eszköz az Adverticum AdServerében, mely megkönnyíti az elkészített HTML/HTML5 bannerek átalakítását és kiszolgálását. Egyszerű megoldást kínál a kampánymenedzserek és a bannerek fejlesztők számára egyaránt!. Az easyHTML megoldásunkat egy Markup sablon formájában alakítottuk ki, melyet mindenki számára díjmentesen elérhetővé tettünk „easyHTML Banner” néven.

Az erről szóló dokumentációnk az alábbi linken érhető el. 

Miért érdemes az easyHTML sablont használni?

  • egyszerűbb a bannerkészítési folyamat
  • nincs szükség szerkezeti átalakításra
  • alacsonyabb hibahatár
  • könnyebb működtetés (akár a nyitva indulás érzékelése is beleépíthető)
  • relatív URL-ek használata (HTML, CSS vagy Javascript kódok esetén egyaránt)

 

A kreatív elkészítése szempontjából sokkal egyszerűbb a folyamat, mert a kreatívnak lényegesen kevesebb megkötésnek kell megfelelnie. Címszavakban a következő előnyökkel jár, szemben a HTML banner használatával: 

  • Nem kell a banner szerkezetén változtatni, ha az a böngészőben már megfelelően működik, tehát nem kell kitörölni a <head> vagy <body> tagokat.
  • Nem lesz karakter enkódolási probléma, mely a HTML banner egy sajátosságából fakadt bizonyos esetekben.
  • Megoldott, és egyszerűsített a display-ek vezérlése, különös tekintettel a Sidekick és Slider megjelenésekre.
  • Megoldott a nyitva indulás érzékelése, szemben a HTML bannerekkel.
  • Használhatóak relatív URL-ek, ezeket nem kell lecserélni AdServer változókra.
  • A bannerhez tartozó változók és funkciók egy központi objektumból érhetőek el, nem AdServer változókkal.
  • Ezek mellett továbbra is van lehetőség rich media, ill. több landing-page-el rendelkező kreatívok futtatására.

 

A felvételhez mindösszesen a bannerhez tartozó állományok feltöltésére van szükség. Ehhez az AdServer adminisztrációs felületén elérhető "easyHTML Banner" nevű markup sablont kell kiválasztani, ahol lehetőség nyílik a bannerhez tartozó HTML állomány hozzáadására és így a megfelelően elkészített banner futtatására.

A felvétel folyamatáról részletesebben az alábbi linken olvashat.

(11 szavazat)
Ez a bejegyzés hasznos volt
Ez a bejegyzés nem volt hasznos

Hozzászólások (0)
Help Desk Software by Kayako case