Hírek
Sep
7
"Ár alapú priorizáció" funkció bővítése
Szerző: Barbara Liza Walcz on 2017 September 7. 14:29

Kedves Felhasználóink!

Az Adverticum AdServerében már elérhető az Ár alapú priorizáció funkció, amelynek bekapcsolásával az ügyfeleink engedélyezhetik a rendszernek, hogy az általuk megadott ár is beleszóljon a hirdetések kiszolgálási rendjébe. Az Ár alapú kiszolgálást ügyfeleink visszajelzése alapján igyekeztünk az alábbi bővítésekkel optimalizálni.

Kampány / Ár megadása

Korábban az AdServer prioritási szintjeinek beállításaihoz hasonlóan, az Ár alapú priorizáció beállítására is csak a Kampányok/Tervek oldalon, vagy a Terv/Zóna és Terv/Zónahozzárendelés listázásokban volt lehetőség. A beállítások megkönnyítése érdekében bővítettük a Kampány részleteinél megadható paraméterek listáját egy ár mezővel. Ezt az értéket a Kampány alá újonnan létrehozott Tervek automatikusan örökölik, így kényelmesebben felvehetők az azonos árral rendelkező Tervek összetettebb Kampányok esetén is.

Ezen tulajdonságok öröklődése ugyanúgy működik a Kampány - Terv között, mint a Terven megadható alapértelmezett prioritás:

  • csak az újonnan felvett Tervek öröklik automatikusan a Kampányárat, de ez később a Tervenként egyesével módosítható 
  • a Kampányon korábban megadott ár módosítása visszamenőleg nem módosítja a Terveken már megadott értékeket


Árfolyamszámítások

Az Adverticum rendszerébe új funkcióként bekerült egy árfolyam számoló komponens, amelynek feladata az aktuális napi árfolyam szerinti árszámítás.

A Pénznemnél megadhatjuk, hogy milyen valutában számoljon a rendszer. Az alap valuta dollárban értendő, ezért szükséges valuta konverziót alkalmazni. Funkcionálisan ez azt jelenti, hogy az Ár alapú priorizáció esetében lehetőség van már az árat forintban (HUF), euróban (EUR), vagy dollárban (USD) is megadni, amely összeget aztán a rendszer a napi aktuális árfolyam szerint átkonvertálja dollárba, és úgy számol vele a továbbiakban.

  • forint/dollár: a Magyar Nemzeti Bank api-ján keresztül kéri le és tárolja a rendszer 
  • euró/dollár: a European Central Bank api-ján keresztül kéri le és tárolja a rendszer

A bővített funkcióról részletesen a Tudásbázisunkba történő bejelentkezést követően itt olvashat.

Bármilyen kérdése, észrevétele van hírlevelünkkel kapcsolatban, kérjük, jelezze support@adverticum.com címen.

 

Üdvözlettel:
Adverticum AdServer Csapata


Hozzászólások (0)
Help Desk Software by Kayako case